» ”Vi har valgt bilen fra”

”Vi har valgt bilen fra”

marts 27, 2017

For et par måneder siden flyttede Casper og Josefine ind i deres rækkehus i Skovkvarteret. I beslutningsprocessen lagde de vægt på, at rækkehuset ligger i cykelafstand til arbejdet, at det er tæt på både by og natur og at Skovkvarteret er et bilfrit og børnevenligt område.

Særlig idéen om, at Skovkvarteret er et bilfrit kvarter, betyder meget for Casper og Josefine:

”Vi er begge vokset op i mindre byer, hvor vi trygt løb rundt på vejen og legede med naboens børn. Den følelse af tryghed vil vi gerne give videre til vores datter”, fortæller Casper.
Hele Arenakvarteret er lige nu under forvandling, og den investering Casper og Josefine har gjort i området, er velvidende, at der går 1-2 år før alt står helt færdigt, som et grønt og bilfrit familiekvarter.

Det giver ikke mening at have bil

Casper og Josefine arbejder begge i København og cykler til arbejde, som er en frisk daglig cykeltur. Derudover ligger Skovkvarteret tæt på offentlig transport og derfor har parret valgt ikke at have bil. ”Det er en stor udgift at have en bil, og det giver simpelthen ikke mening for os, når vi har bosat os her”, fortæller Casper.

Når den lille familie tager ind til indre København i weekenderne, er det let med metroen:

”Vi klarer det meste med cykel, men skal vi hele familien afsted, så tager vi metroen. Vi har lagt vægt på at Metroen er tæt på hvor vi bor”, fortæller Casper.

Skovkvarteret = fællesskab

Casper og Josefines lille datter er netop startet i institution tæt ved Skovkvarteret og de ser gode muligheder i, at mange af kvarterets børn går i samme institution og senere kan følges videre på Kalvebod Fælled Skole.

”Det skaber enormt stor tryghed, at vi kender naboerne og vores datter har legekammerater i nabohusene, fortæller Casper.

En del af nybyggerdrømmen

I Skovkvarteret er alle fælles om at være nye. Det er en nybyggerpræmis, som betyder, at beboerne hjælper hinanden:

”Vi synes det ret fedt at alle er nye sammen. Det giver et godt sammenhold. Folk står med de samme udfordringer. Så på den måde er alle her i Skovkvarteret gode til at hjælpe hinanden og vi fornemmer allerede det gode naboskab, selvom vi er ret nyindflyttet”, fortæller Casper.

Se status på reservationer af rækkehusene.

Hvis du vil opleve landsbyidyllen i byen og se hvordan du indretter dit liv i Skovkvarteret, så kom til rejsegilde 2. påskedag d. 17. april kl. 16.30 – 18.00.
Vi fejrer foråret, at Akacietårnet har fået tag på og at vi går i jorden med sidste etape rækkehusene. Tilmeld dig rejsegildet her…