» ”Vi er med til at skabe rammerne om folks liv”

”Vi er med til at skabe rammerne om folks liv”

juni 8, 2017

Hvad er visionen for Skovkvarteret? Og hvilke udfordringer er der forbundet med at tegne moderne boligbyggeri? Vi har taget en snak med Jonas Sangberg og Thomas Walcher fra Sangberg Arkitekter, som bl.a. har tegnet Skovkvarteret.

Når man bygger boliger, skal det være et rart sted at bo. En vigtig del af Skovkvarterets vision er derfor, at kvarteret skal være præget af liv og godt naboskab. Et boligområde består ikke kun boliger, men i høj grad også af alt det, der opstår både i og mellem husene: ”Som arkitekt er den vigtigste del at skabe kvalitetsrum til mennesker og byrum, som inviterer til liv”, fortæller Jonas.

Det er også vigtigt, at et bykvarter føles rart og roligt. Derfor består Skovkvarteret af rækkehuse og kun enkelte tårne med lejligheder: ”Vi har lagt vægt på, at Skovkvarteret har et enkelt udtryk. Det skal være funktionelt og bæredygtigt, uden for mange pynteelementer, fortæller Jonas.

Man kan ikke bare tegne løs

Arkitekter har kontakt til mange forskellige faggrupper: ”Vores opgave er kompleks. Vi kommunikerer med mange faggrupper og stakeholdere, som har mange holdninger og ønsker til et byggeri. Det forsøger vi samtidig at kombinere med vores egne værdier, så det hele går op i en højere enhed”, fortæller Thomas.

”Der er kommet mange krav til boligerne, fortæller Jonas og fortsætter: ”Lokalplanen har ofte meget specifikke rammer for hvordan vi kan gribe en opgave an. Derudover dikterer byggereglementet, at boligerne lever op til nogle høje standarder mht. energi, indeklima og andre parametre, der sikrer øget bæredygtighed. Det skaber selvfølgelig nye udfordringer i en projekteringsprocess, men det er samtidigt enormt tilfredsstillende, at bidrage direkte til den grønne omstilling i byggeriet, med smuk og funktionel byggeri”.

Skovkvarteret er et rart sted

Jonas og Thomas er enige om, at Skovkvarteret er et rart sted med en smuk, gedigen og moderne profil: ”Man får samme koncept som i forstæderne; rolige gader, naboskab og natur lige udenfor hoveddøren. Og så ligger det samtidig kun en kort metrotur fra Indre København. Det er win win”.

Skovkvarteret I og II er tegnet i samarbejdet med VLA, Polyform Arkitekter, Werk Arkitekter og Niras.

Sangberg Arkitekter står også for alt beplantning i Skovkvarteret. Læs mere om skovstemningen i Skovkvarteret her.

Se mere byggeri tegnet af Sangberg Arkitekter.