» Romeo elsker sin skole, selvom den ikke er bygget endnu

Romeo elsker sin skole, selvom den ikke er bygget endnu

oktober 3, 2016

img_8893

Christel Irmovs søn Romeo er startet i 0.klasse på Kalvebod Fælled Skole her efter sommerferien. Vi har snakket med Christel om valg af skole, og de praktiske valg, der skal tages, når ens barn går på en skole, der ikke er bygget endnu.

Lige nu er Kalvebod Fælled Skole en del af Dyvekeskolen. Her har Kalvebod Fælled Skole sin egen fløj med klasselokaler og KKFO. ”Skolen følger ikke Dyvekeskolens skema eller lignende. Det betyder, at børnene f.eks. har anderledes frikvarterer”, fortæller Christel og fortsætter: ”Temaet for skolen er jo udeliv og bevægelse, og selvom skolen ikke er bygget endnu, går lærerne allerede meget op i, at børnene kommer udenfor. De var f.eks. med til grundstensnedlæggelsen på deres kommende skolebygning. Det var helt klart en spændende begivenhed for børnene, hvor de alle sammen havde tegninger med – efterfølgende brugte de dagen på Naturcenter Vestamager”.

Kalvebod Fælled Skole tæller lige nu 0.-, 1.- og 2.klasse med to klasser på hver årgang. Christel fortæller, at alle børnene kender hinanden på kryds og tværs. ”Børnehaveklasselærerne har været meget engagerede i forhold til at danne de rigtige klasser. Det er faktisk først her i slutningen af september, at børnene er kommet i deres endelige klasser. Ellers har de været fordelt ud på skiftende hold, og det har betydet, at de nu leger lige så godt med parallelklassen som deres klassekammerater”.

Flytningen til Dyvekeskolen har været nyt for alle årgange på Kalvebod Fælled Skolen. Førhen var børnene en del af Ørestad Skole, men der var ikke længere plads til dem, og derfor besluttede kommunen at rykke eleverne fra den endnu ikke-eksisterende Kalvebod Fælled Skole et andet sted hen. Et meget aktivt forældreråd gik ind i sagen og fik forhandlet opsamling fra 8-tallet, så alle børn kan komme sikkert frem og tilbage fra Dyvekeskolen.

Christel og hendes søn glæder sig til, at Kalvebod Fælled Skole står færdig i 2018, og i disse dage bliver fællesreglerne for skolen udformet. En proces, som eleverne får lov til at være en del af.
”Det fungerer egentlig rigtig godt at være på Dyvekeskolen lige nu. Vi er selvfølgelig kommet lige ind fra højre og har ikke været en del af løsningen på opsamling. Men som det ser ud nu, er jeg sikker på, at det bliver en helt udmærket overgang. Lærerne og skolelederen er engagerede, og børnene er glade”, siger Christel.

Du kan læse mere om Kalvebod Fælled Skole her.