fbpx

ØRESTADS ARENAKVARTER

Skovkvarteret er en del af Arenakvarteret i Ørestad, som bliver et bykvarter med både byliv og natur lige om hjørnet. Fra Kalvebod Fælleds nærmest uendelige natur i øst til Arenaen, skøjtehallen og Field’s lige om hjørnet.

Ørestad  har udviklet sig enormt de sidste 10 år, og er nu en velfungerende moderne bydel i konstant udvikling med over 10.000 nye københavnere og mange nye arbejdspladser.

Det kommer heldigvis ikke til at ændre på den vilde natur, som gør området til noget særligt. Kalvebod Fælled er en del af Naturpark Amager, hvor du kan opleve eng, savanne og et rigt dyre- og fugleliv, og så ligger den lige op til Skovkvarteret.

Se hvad Ørestad området har at byde på

Se hvad Ørestad området har at byde på

Interactive map will load automatically in a few moments

Klik kategorier til og fra for at skabe et overblik

Aktiviteter i Arenakvarteret

Arenakvarteret er en forholdsvis ny bydel og mange nye tilflyttere får lyst til at være med til at sætte deres eget præg på bydelen. Det har betydet, at der på kort tid er opstået et imponerende udvalg af lokale foreninger og tiltag. Læs mere om de mange forskellige foreninger i Ørestad her.

I den nye bydel bygges også en ny skole. Her skal bevægelse og motion gøres til en naturlig del af skoledagen og undervisningen skal tage højde for, at børn har forskellige læringsstile. Kalvebod Fælled Skole åbner dørene i 2018. Læs mere om skoleleder Marias tanker og visioner for Kalvebod Fælled Skole.

En anden stor del af Arenakvarteret er natur. Med Kalvebod Fælled som nabo er der rig mulighed for at udskifte trafik og byliv ud med naturoplevelser, sol på huden og vind i håret. På Fælleden kan du også tage på sanketur og gå på jagt efter f.eks. rødtjørn, hyld og æble.

 

 

Ørestad bliver en blomstrende bydel og Asger Jorns Allé bliver bydelens hovedstrøg. Her har succesen med det midlertidige aktivitets- og idrætsområde ’Plug N Play’ i Ørestad Syd givet inspiration til at inddrage sportsfaciliteter i gadebilledet.

Men selvom Asger Jorns Allé bliver en central del af Ørestad Syd, er det langt fra det eneste sted med spændende tilbud. Arenakvarteret, hvor vores projekt Skovkvarteret ligger, kommer f.eks. til at indeholde både fodboldbane, skøjtehal, skole og multihallen Royal Arena. Kort sagt: Arenakvarteret samler det bedste fra Ørestad Syd og Ørestad City.

På siden her kan du desuden finde en liste med links til foreninger, netværk, organisationer og kulturelle initiativer i Ørestad.

Vi har samlet en folder med en masse gode historier fra Ørestad Syd – fortalt af beboerne. Se den her.

Bo i Arenakvarteret

De nye byrum

Det er den nye multiarena Royal Arena, som har lagt navn til området. Den er blevet billedet på områdets udvikling og stigende interesse for at bringe flere kulturaktiviteter til bydelen.

Mod syd er der også mange planer om udvikling af selve byrummet. Natur og vand er bærende elementer i de nye byrum omkring Arenakvarteret. Det skal give et grønt bymiljø, som giver beboerne gode forhold at opholde sig i. Målet for udvidelsen er et levende bymiljø, der samtidig kan skabe en ramme om bydelen.

Københavns nyeste bydel er rent infrastrukturelt bygget perfekt, hvor der er både tog, metro, motorvej og en bro til Sverige – faktisk ligger Arenakvarteret tættere på Rådhuspladsen, end Østerbro gør.

 

 

 

I udvidelsen bliver der taget hånd om både trafikale forhold, kulturtilbud og selvfølgelig også helhedsbilledet af området, som b.la. kommer til udtryk i bygningernes fremtræden.

Arenakvarteret ligger i en bydel, der om ganske kort tid vil kombinere det urbane udtryk med nærheden til Kalvebod Fælled, så det bliver en fordel for alle beboere i området. Læs mere om de specifikke udvidelser i lokalplanen.

 

Kalvebod Fælled som nabo

Kalvebod Fælled har kun været over vande siden 1943, hvor det 20 km2 store område blev inddæmmet som et beskæftigelsesprojekt. Men naturen – ikke mindst fuglelivet – flyttede hurtigt ind.

I dag er der lange stier, små grusveje og åbne landskaber, hvor du kan cykle, ride, løbe og vandre – eller hvad du nu ønsker at bruge vidderne til. Følg f.eks. Kalvebodstien ud til Birkedam, og se på fuglene eller gå af Granatvej, hvis du vil opleve Pinseskoven, Danmarks største birkeskov, på tæt hold.

 

 

Hele Kalvebod Fælled myldrer med dyr, fugle og planter – det meste af sidstnævnte er lige til at spise. Det er blandt andet også derfor, at området bliver kaldt Københavns spisekammer. Du kan finde champignoner, havtorn, brombær, hyben og mange andre bær og spiselige planter.

Naturcenter Amager er et besøg værd, hvis man gerne vil have inspiration til at udforske naturen. Her kan man også leje grej til friluftsliv. Det er oplagt at gøre, hvis man har lyst til opleve Kalvebod Fælled om natten i en af de shelters, som kan bookes.