» Ny nabo til Skovkvarterets skolebørn

Ny nabo til Skovkvarterets skolebørn

juni 27, 2016

skolen

Ørestad skal have en ny skole til alle de nye små borgere i bydelen, og i Skovkvarteret er vi så heldige, at skolen bliver vores nabo. Børnene i kvarteret får dermed en kort og sikker vej til skole – og kan sammen med deres forældre nyde udsigten til et smukt stykke arkitektur.
Det er arkitekterne Lundgaard og Tranberg, der har tegnet den runde bygning. Du kender dem måske fra en anden rund bygning i København – nemlig Tietgenkollegiet i Ørestad Nord.

Skoleleder tiltræder 1. august

Kalvebod Fælled Skoles nye skoleleder er fundet og tiltræder sin stilling 1. august. Det bliver spændende at se, hvordan hun sammen med resten af skoleledelsen og skolebestyrelsen vil skabe en aktiv skole med fokus på idræt, bevægelse og sundhed. For det bliver netop hende, der kommer til at stå i spidsen for at udmønte denne vision i konkrete tilbud og aktiviteter i børnenes hverdag.

En aktiv skole

Skolen opføres som en cirkulær bygning omkring en idrætshal på 1000 kvm, hvor alle klasseværelser er fordelt rundt om. På den måde bliver salen et naturligt samlingspunkt for skolens liv. Der kommer desuden en mindre “tumlesal”, der kan bruges til andre fysiske udfoldelser som dans og rytmik. Skolen bliver på i alt 11.500 kvm, som fordeler sig på 4 etager, så der bliver masser af plads at boltre sig på for skolens ca. 800 børn. Men man behøver ikke være et skolebarn for at få lov at nyde godt af skolens fantastiske faciliteter. Det er nemlig planen, at man som forening skal have mulighed for at benytte skolens faciliteter mellem kl. 16.00 og 22.00 alle ugens dage.

Det er ikke kun de indendørs faciliteter som kan benyttes udenfor skoletid. Også skolens 9500 kvm store udeareal, som kommer til at ligge mellem Skovkvarteret og selve skolen bliver tilgængelig. Her kommer der til at ligge både en stor fodboldbane og skolens legefaciliteter, som også kan fungere som udeareal for Skovkvarterets beboere. Skolens beliggenhed lige ud til Fælleden giver desuden optimale muligheder for at inddrage naturen i undervisningen.

Værd at vide
Arenakvarterets nye skole får 3 spor fra 0.-10. klasse, 336 KKFO pladser samt 168 fritidsklubpladser.

Byggeriet er lige gået i gang, og der kommer til at gå ca. 2 år, før skolen står færdig og kan modtage kvarterets spændte skolebørn og forældre i maj 2018.

 

Billedet er venligst udlånt af arkitekterne Lundgaard og Tranberg.