» Mød Lotte og Martin

Mød Lotte og Martin

juli 21, 2015

lotte_martinNY
                     For Lotte og Martin var Radiorækkerne det gode kompromis.

Lotte Molter Andersen og Martin Hörmann kalder Radiorækkerne for »et moderne bofællesskab«.
Hun er projektleder i reklamebranchen, han er på et mediebureau og sammen har de Alma, 5, og Frida, 3.

Martin og Lotte er et gennemsnitligt eksempel på en moderne, individualistisk familie – som i Radiorækkerne har fundet et fællesskab, der passer til dem:
»I dag er de fleste vant til at kunne lukke døren ind til sig selv. Det har du herude, men omvendt taler du med din nabo. Den nærhed gør, at det er blevet endnu bedre, end jeg troede,« siger Martin.

Ingen forstadsdrøm

Lotte og Martin flyttede ind i Radiorækkerne i maj 2014 fra en lejlighed ved Torvehallerne i Købehavns indre by.

Kriteriet for en ny bolig var, at der skulle være tre reelle værelser, og så skulle stedet være indflytningsklart uden masser af timer og ekstra udgifter til istandsættelse og vedligehold.
»Vi havde ingen forstadsdrøm og var faktisk kede af, at vi skulle flytte ud af byen, for vi kunne jo se på budgettet, at vi måtte længere og længere væk. Og vi har travlt, det var uoverskueligt at putte en ekstra time ind i hverdagen til transport,« siger Lotte.

Radiorækkerne blev et kompromis. Her stemte prisen med nærhed til byen. Den uventede fordel var det fællesskab, familien også fik med.

Frirum for logistik

Alrummet i Lotte og Martins hjem har et præg af svensk skærgård. To store trækar står på gulvet, en blå reol med patina og turkise børnemøbler af træ er holdt i samme almuestil.

Og netop børnene har fundet sig særligt godt til rette i et kvarter, hvor snart sagt hvert andet hus er deres legeplads.
»Det bedste er at lege med vores venner,« forklarer Alma og nævner i flæng: Karla, Sofie, Ester, Lili og Ebba, der alle bor lige deromkring i nabohusene.

»For ungerne er det bare fedt. Der er børn alle vegne, så de løber bare afsted. Jeg har altid været lidt misundelig, når jeg er kørt gennem en villavej og har set børnene lege på gaden. Den slags trygge rammer ville jeg gerne have for mine egne,« siger Martin.

Samtidig har det uforpligtende sammenhold også de voksne et pusterum:
»Vi har faktisk fået mere voksentid. Det er et frirum for logistik. Her kan vi bare gå ud på terrassen og tage en spontan øl med naboen, mens frikadellerne passer sig selv – og så er man videre,« siger Lotte.

Læs om de andre familier, som bor i byen … Mød dem her:
Christina & Jonas
Line & Robert
Tania & Kasper