» Indvielse af kirken i Ørestad

Indvielse af kirken i Ørestad

april 23, 2018

Vi bygger på livet løs ude i Ørestad. Første fase af Skovkvarteret blomstrer sammen med foråret, og fundamentet er lagt til anden del af den nye bydel. Nærområdet bakker også op om udviklingen ved at indvie en ny kirke; Kirken i Ørestad.

Når en dør lukkes, åbner der en ny

Mens der lukkes flere kirker rundt omkring i København, vælger Ørestad at gå i en anden retning. Her skal der bygges en ny kirke.

Den endelige kirke er på tegnebrættet, men der går nogle år, før den bliver virkelighed. Derfor har Menighedsrådet lejet sig ind i et lokale i 8-tallet. Og søndag d. 15. april blev denne midlertidige kirke indviet. Et lækkert rustikt lokale dannede rammen om den første gudstjeneste, hvor alle kirkens præster, menighedsrådet og Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen bød velkommen. Prædikener var nutidige og relevante, med udgangspunkt i den traditionelle forkyndelse. Det passede godt til i kirkens rå og moderne udtryk, som er godt i tråd resten af området i Ørestad.

Alle aldersgrupper er velkomne

Efter den indviende gudstjeneste blev der budt på kaffe og kage, og pølser fra en pølsevogn, som blev det helt store samlingspunktet.

Kirken har allerede aftaler i kalenderen, både bryllupper og barnedåb. Her i foråret vil kirken også tilbyde månedlige aktiviteter for børn samt 3-i-1 gudstjenester, hvor der både diskes op med mad og gudstjeneste efterfulgt af en koncert eller et foredrag. Ved siden af højmesse om søndagen, inviteres der også til arrangementer i hverdagene, herunder babysalmesang.

 

LEV i byen

Kirken i Ørestad har store ambitioner for sit nærområde, og mon ikke de bliver endnu større, når den færdige kirke står klar om 5 – 7 år. Kirken kommer til at ligge nær Skovkvarteret, omkring den nye legeplads, og kommer med stor sandsynlighed til at blive et samlingspunkt som bidrager til livet i kvarteret. At der nu også er en kirke er med til at understøtte den udvikling Ørestad gennemgår fra byggeplads til “leveplads”. En udvikling, der gør det muligt at bo, arbejde og leve i byen.

#boarbejdlevibyen