» Er projektbyggeri noget, man kun bør drømme om?

Er projektbyggeri noget, man kun bør drømme om?

januar 27, 2016

I december udgav Bolius en artikel om projektsalg. Artiklen fokuserede på de mange faldgruber, som kan være med til at ødelægge købsoplevelsen og den efterfølgende indflytning. Artiklen slutter af med otte punkter, som ifølge Bolius er vigtige at inddrage i købsprocessen, hvis man har et projektbyggeri i kikkerten. Direktør i Tetris A/S, Rasmus Friis, har svaret på de otte punkter, og i dette blogindlæg bringer vi de første to, som går særligt på udvikleren bag. Klik ind her for at læse hele artiklen.

Hvem bygger?

Bolius gør det tydeligt, at det er ikke ligegyldigt, hvem der udvikler projektet. Du skal ikke lade dig forføre af flotte 3D-tegninger, men holde hovedet koldt og sikre dig, at det er en redelig udvikler og entreprenør.
”Her er vi selvfølgelig enige, og i Tetris gør vi meget ud af at fortælle om vores projekter og visionen for de bykvarterer, vi udvikler i København. Vi styrer selv byggeriet med vores eget entreprenørselskab – datterselskabet Rasmus Friis A/S. Det gør, at vi kan sikre kvaliteten af byggeriet hele vejen,” fortæller Rasmus Friis.

Rasmus forklarer, at Tetris’ vision er at bygge boliger, der giver københavnerne mulighed for at bo, arbejde og leve i byen. Det er et faktum, at flere og flere vælger at blive i byen med familien. Derfor er der opstået et behov for gode alternativer til forstaden, som blandt andre Tetris har erfaring med at udvikle. Du kan f.eks. besøge Radiorækkerne i Ørestad Nord, Frikvarteret i Nordhavn og senest Skovkvarteret i Arenakvarteret, hvis du vil have et indblik i, hvordan projektbyggerier tager sig ud, når Tetris udvikler.

Hvilken selskabsform?

Bolius anbefaler, at du dobbelttjekker projektets selskabsform. Det er nødvendigt, så du ikke ender med et halvfærdigt hus og en lang næse, hvis selskabet skulle gå konkurs. ”I Tetris ligger projekterne i hver deres projektselskab. Når projektet er gennemført, folk er flyttet ind, manglerne afhjulpet og 1-års eftersynet er vel overstået, og alt kører som det skal, lukker vi selskabet. Men vi lukker ikke et projektselskab, så længe der er uløste problemer – det skylder vi vores kunder. Entreprenørselskabet eksisterer fortsat og står også for 5-års eftersynet”. Tetris er selvfølgelig derudover forpligtet til at tegne den lovpligtige byggeskadeforsikring, hvilket betyder, at du er dækket ind, selv hvis der skulle ske alvorlige skader på din bolig.

Du kan få meget mere information og høre om købsprocessen trin for trin lige her.
Og husk, at du altid kan se status på salget hos Living Homes.

Mød os til åbent hus i Skovkvarteret hver søndag kl. 14-15.30.