» Fra Lolland til Ørestad med drømmen om fællesskab

Fra Lolland til Ørestad med drømmen om fællesskab

december 19, 2016

Hvordan er det at være 22 år og tilflytter i København? Mikkeline og Morten var på udkig efter godt naboskab, samtidig med, at de ville bo i storbyen. Den kombination fandt de i Ørestad, hvor de lige er flyttet til, direkte fra hhv. Nakskov og Holeby på Lolland.

Mikkeline og Morten er netop flyttet ind i Skovkvarteret. De er begge fra Lolland, men Mikkeline har tidligere boet i København, og har altid været glad for Ørestad. Da de begge skal begynde uddannelse i København, var det vigtigt for dem, at finde en ordentlig bolig. De oplever begge leje-markedet som for dyrt og for usikkert, og derfor faldt det dem naturligt, at investerer i en ejerbolig.

Drømmen om forstad i storbyen

Når man som tilflytter ”udefra” kommer til København, og i forvejen har efterladt sit netværk på Lolland, så er det rart at flytte ind i et område, hvor fællesskab er prioriteret. ”Skovkvarterets vision om et godt nabofællesskab havde stor betydning, da vi sætter pris på et godt forhold til naboerne,” fortæller Mikkeline.

For Mikkeline og Morten er Skovkvarteret den perfekte blanding af grønne områder, fællesskab og by-følelse: ”Skovkvarteret er en god mulighed for os fra udkantsdanmark, at få en bolig, når vi skal til storbyen for at studere” fortæller Mikkeline og fortsætter ”Folk “dernede” fra sætter pris på gode nabofællesskaber, grønne områder og mulighed for at komme hurtigt til byen. Det byder Skovkvarteret på” slutter Mikkeline.

Vi byder Mikkeline og Morten velkommen i Skovkvarteret, sammen med de andre nye beboere, der i denne tid flytter ind.