» En ganske særlig nabo

En ganske særlig nabo

september 20, 2017

Skovkvarterets beboere var inviteret til rundvisning på Kalvebod Fælled Skole – og Linette & Henrik tog med rundt og smugkiggede de fantastiske faciliteter.

Kalvebod Fælled Skole – vores særlige nabo – og vores børns fremtidige skole. Den store runde bygning og Ørestads nye skole med idrætsprofil, har muligvis Ørestads bedste panoramaudsigt ud mod Kalvebod Fælled. Det oplevede vi til en rundvisning for interesserede naboer i sidste uge, og kan nu glæde os til at sende vores børn afsted…de små 100 m der er derhen 😉

Vi har boet i Skovkvarteret i snart et år og har derfor et ret tæt forhold til skolen – på godt og ondt. Når man har boet op og ned af støjende byggepladser over længere tid, glæder man sig ekstra meget, når noget står færdigt. Alle os naboer fra Skovkvarteret har derfor glædet os til, at få lov til at se Kalvebod Fælled Skole indefra fremfor den udvendige byggeplads.

Rå stil og højt til loftet

Vi takkede derfor hurtigt ja tak, da projektchefen fra MT Højgaard inviterede os alle sammen til rundvisning. Faktisk var opbakningen og nysgerrigheden så stor, at MT Højgaard måtte stille med to mand, så ingen af de trippende naboer skulle gå forgæves.

Selvom skolen ikke er helt færdig, kan man sagtens danne sig et billede af dens form og funktionalitet. Udtrykket er råt. Der er ikke brugt en dråbe maling og vægge og de mange høje søljer skal fremstå helt rå og naturlige. Gulvene er stadig beklædt med pap, men jeg tror det bliver ret flot med hvide slebne betongulve med sorte sten i, som projektchefen fortalte os om.

800 heldige rollinger

Kalvebod Fælles Skole åbner officielt sluserne for 800 heldige børn, fordelt over 3 spor, fra april 2018. Børnene kan blandt andet se frem til en stor indendørs boldbane med en skolegård ”på toppen af taget”, der bliver dækket med kunstgræs.

Os voksne var ret betaget af udsigten, der fulgte os hele vejen rundt på vores færd gennem klasselokalerne. Vi hørte vidt og bredt om materialer, de (g)rå betonvægge og de skoletaske-frie klasselokaler. Børnene får nemlig hver deres lille ”locker” uden for deres klasselokale (i bedste american style), som man godt kan misunde dem lidt for.

Mens vi gik rundt, kunne jeg sagtens forestille mig de mange børn fise frem og tilbage på de lange åbne gange, spille bordtennis i skolens midterste del og sidde i de bredde vindueskarme med det vilde Kalvebod Fælled i ryggen. Ja, det var lige før man ærgrede sig over ikke at kunne sende sit barn i skole til foråret. Men der går lige små 5 år før vores dreng skal krydse boldbanen og måske endda vinke hjem fra sit klasselokale.

Linette Maesen og Henrik Blach, Beboere i Skovkvarteret