» Byens bedste børneliv

Byens bedste børneliv

april 3, 2017

Linette og gemalen Henrik har, som mange unge københavnerfamilier, byttet en trang lejlighed i byen ud med eget hus i Skovkvarteret. Her synes de rammen om det perfekte børneliv er, med plads, natur, legekammerater og spritnye børneinstitutioner. Netop børneinstitution og skoler i bydelen er et bevidst tilvalg for Henrik og Linette. De har undersøgt mulighederne for børnepasning i Ørestad, og her kan du få del i deres research til hvor og hvordan du får plads til yndlingsbarnet.

I oktober sidste år fik Linette og Henrik nøglen til familiens nye liv i Skovkvarteret. Det var kulminationen på en længere købsprocess, hvor de undervejs solgte penthouselejligheden på Frederiksberg, og blev forældre til deres første barn Wilbert, som lige har rundet sit første år.

Det var selvfølgelig en ventet overraskelse, at Wilbert kom til verden. Han er nemlig en af hovedårsagerne til, at de søgte noget større og med flere indbyggede muligheder for et godt børneliv, uden at gå på kompromis med det liv i byen, som Linette og Henrik elsker.


Gode råd er (ikke) dyre

Linette og Henrik brugte tiden effektivt, fra de købte og til de flyttede ind i Skovkvarteret. Dels som nybyggerfamilien, hvor de undervejs bloggede om at rykke til et nyt københavnerområde. Henriks baggrund som ingeniør og Linette som PR pige, gjorde tillige, at de gik grundigt til værks både med lokalplanerne for området og deres muligheder, som nybyggerfamilie i Ørestad.

Det er blevet til et par knivskarpe råd til nybagte forældre (og beboere i bydelen) – fra Linette og Henrik og til alle nye beboere og forældre i området, som før eller siden vil stå i samme situation:

RÅD #1
Vær i god tid med at skrive dit barn op. Allerede fra de er 4 måneder kan du skrive op via Pladsanvisningen.

RÅD #2
Kig på Børnehuset Jorn, som er den seneste institution i Ørestad. Den åbner i nogle midlertidige lokaler på Asger Jorns Allé, og rykker i nyt hus, som er under opførelse, lige overfor. Deres ventelister er nyetableret og derfor forsat til at arbejde med.

RÅD #3
Undersøg i god tid mulighederne for dagplejemor eller privat børnepasning (når dit barn er eksempelvis 6 måneder gammel).

RÅD #4
Søg hjælp og viden via facebook grupper i Ørestad/Amager. Der findes flere gode grupper, hvor forældre søger og deler viden om alt fra erfaringer med specifikke institutioner og til at søge legekammerater til børn, som ikke er i institution endnu.
Amager på barsel – læs mere her
Ørestad legestue og barselscafe – læs mere her

RÅD #5
Hold øje her. Der er nemlig planlagt 1 – 3 institutioner mere, ifølge lokalplanen i Ørestad.


Et område fuld af muligheder

Nu har Linette og Henrik boet i bydelen i 5 måneder og de er ikke i tvivl. ”Der er et helt særligt potentiale i bydelen, for netop børnefamilierne” siger Linette. ”Her er masser af andre familier og legekammerater, og kombinationen af at have naturen så tæt på, og alligevel være tæt på byen, det fungerer!”

Samtidig er naturen og Kalvebod Fælled netop et vigtigt omdrejningspunkt for de nye institutioner og skoler i Ørestad. Kalvebod Fælled skole har idrætsprofil og skolen ansætter ud fra viden og erfaring med at integrere natur og bevægelse, på tværs af alle fag.

Det samme gør de nye integrerede institutioner, hvor børn helt ned i blealderen, skal ud på Fælleden og mærke med egen babykrop, hvordan det hele starter med at forstå årstiderne, og den fine balance der er i naturen.

”Selvom det forsat er en bydel under udvikling, som betyder, at du får kraner og en masse håndværkere som naboer, så er alt spritnyt” fortæller Linette. ”Vores huse, skoler, institutioner – ja, selv naboskaber og bekendtskaber i bydelen er spritnye”. Alle nybyggerene kan sætte præg på deres bydel i Ørestad, på en helt anden måde, end hvis man flytter til etablerede bykvarterer med skoler fra århundredeskiftet og en masse ”vi gør som vi plejer” kultur.

”Det er MEGA fedt synes jeg, og bekræfter os i beslutningen om, at familielivet nu har adresse i Ørestad,” slutter Linette, med en institutionsklar Wilbert på armen.

Kom og oplev livet i Skovkvarteret

Hvis du vil opleve landsbyidyllen i byen, møde kvarterets beboere og se hvordan du indretter dit liv i Skovkvarteret, så kom til rejsegilde 2. påskedag d. 17. april kl. 16.30 – 18.00.
Vi fejrer foråret, at Akacietårnet har fået tag på og at vi går i jorden med sidste etape rækkehusene. Tilmeld dig rejsegildet her