fbpx

Bo, arbejd, lev i byen

København er mere populær end nogensinde. Hele tre gange er vores by blevet kåret som verdens bedste by at bo i.

Måske er det derfor vi bliver flere og flere københavnere. Vi vil gerne arbejde i centrum, bo tæt på naturen og leve med byens muligheder lige udenfor døren.

Vi bruger byen, lever i byen og deles om byen. Byen er ikke bare et sted, vi er. Byen er en del af os. Vi er byen. Velkommen til fælleskabet i Skovkvarteret.

Byens attraktive fællesskaber

Fællesskabet er alfa omega

Små byhuskvarterer, som Skovkvarteret i det nye Arenakvarter, er balancen mellem byens liv og forstadens fællesskaber – et stort aktiv. Fællesskabet er igen blevet attraktivt. Københavnerne er villige til at ofre det forskansede liv i forstaden til fordel for det store dynamiske fællesskab i byen, hvor vi gladeligt har delebil, fælleshaver og kontorfællesskaber.

Tetris vil skabe små grønne åndehuller i storbyen, som er fredelige oaser, hvor børnene trygt kan lege på kryds og tværs, og hvor der er græs, træer og grønne fællesrum.

 

Byen er med til at puste liv i gentænkningen af fællesskabet, og med naboen rundt om hjørnet bliver de moderne boformer mere inkluderende end før. Vi kan nyde godt af naboskabet og være glade for at have et lokalt fællesskab at falde tilbage på i hverdagen. Dét giver energi og gør byen mere attraktiv end nogensinde før.

Læs mere om Ørestad – fortalt af kvarterts beboere.

Pernille, Ida & Louie

Pernille bor sammen med sine to skønne børn i Skovkvarteret. Tilbage i august 2016 var Pernille var blandt de absolut første der fik nøglen til deres rækkehus i Skovkvarteret. Siden da er kvarteret vokset og løbende flytter endnu flere familier ind i Skovkvarteret.

“Den primære årsag til, at jeg gik på boligjagt i midten af 2015, var fordi tiden nærmede sig, hvor min søn skulle skrives op i skole. Jeg var blevet godt træt af brosten og følte slet ikke, at børnene kunne bevæge sig og lege ordentligt. Vi skulle kunne komme ud og lege mere frit og have grønne arealer omkring os”, skriver Pernille.

 

Nybyggerfamilie

Da beslutningen om at flytte fra Indre By var taget, gik der lige præcis 12 dage, før Pernille havde skrevet under på rækkehuset i Skovkvarteret. Nu skulle familien blot vente på, at deres hus blev bygget færdig og deres liv i Skovkvarteret kunne begynde.

Pernilles ønske om, at hendes børn kan rende direkte ud og lege på gaden er blevet indfriet i Skovkvarteret: “Jeg kan stå og lave mad i mit køkken, mens jeg kan holde øje med, hvad mine guldklumper laver lige uden for hoveddøren”, skriver Pernille.

“Faktisk føles det som om, at huset bliver endnu større, når havedørene åbnes, og vi kan gå direkte ind og ud. Så hus og have behøver ikke at være en frygt i livet og hårdt arbejde”, skriver Pernille.

.

Når den nye Kalvebod Fælled Skole er bygger færdigt, bliver der endnu mere plads at boltre sig på: “Det bliver så dejligt, når der om aftenen løber børn rundt og spiller fodbold på græsset, og jeg trygt kan sende Louie afsted. Ingen veje skal krydses og jeg kan tilmed følge med fra terrassen”, skriver Pernille.

Pernilles familie er, sammen med de andre familier, nybyggere i Skovkvarteret og det har skabt et helt særligt fællesskab, hvor alle med til at forme kvarteret. “Jeg føler mig heldig med alle disse nye bekendtskaber og naboer, og ser frem til at få hilst på de senest tilkomne og lære endnu flere at kende”, skriver Pernille.

Sammen med 3 andre familier, fortæller Pernille hver uge om livet i Skovkvarteret. Du kan læse mere ovre på Nybyggerbloggen.

Linette & Henrik

Linette og Henrik var blandt de første, der købte bolig i Skovkvarteret. De byttede en trang lejlighed i byen ud med eget hus i Skovkvarteret.

Her synes de rammen om det perfekte børneliv er, med plads, natur, legekammerater og spritnye børneinstitutioner.

 

Nu har Linette og Henrik boet i bydelen i et godt stykke tid og de er ikke i tvivl. ”Der er et helt særligt potentiale i bydelen, for netop børnefamilierne. Her er masser af andre familier og legekammerater, og kombinationen af at have naturen så tæt på, og alligevel være tæt på byen, det fungerer!”, fortæller Linette. Få Linette og Henriks tips til byen bedste børneliv.

”Selvom det forsat er en bydel under udvikling, som betyder, at du får kraner og en masse håndværkere som naboer, så er alt spritnyt” fortæller Linette. ”Vores huse, skoler, institutioner – ja, selv naboskaber og bekendtskaber i bydelen er spritnye”. Alle nybyggerene kan sætte præg på deres bydel i Ørestad, på en helt anden måde, end hvis man flytter til etablerede bykvarterer med skoler fra århundredeskiftet og en masse ”vi gør som vi plejer” kultur.

Mikkeline og Morten

Mikkeline og Morten var på udkig efter godt naboskab, samtidig med, at de ville bo i storbyen.

Den kombination fandt de i Ørestad, hvor de lige er flyttet til, direkte fra hhv. Nakskov og Holeby på Lolland. Læs hele deres historie her.

Når man som tilflytter ”udefra” kommer til København, og i forvejen har efterladt sit netværk på Lolland, så er det rart at flytte ind i et område, hvor fællesskab er prioriteret. ”Skovkvarterets vision om et godt nabofællesskab havde stor betydning, da vi sætter pris på et godt forhold til naboerne,” fortæller Mikkeline.

For Mikkeline og Morten er Skovkvarteret den perfekte blanding af grønne områder, fællesskab og by-følelse: ”Skovkvarteret er en god mulighed for os fra udkantsdanmark, at få en bolig, når vi skal til storbyen for at studere,” fortæller Mikkeline.